Dennis Crowley, İstanbul’da Foursquare kullanıcılarıyla buluştu!

Foursquare’in Türkiye’deki popülerliğinin giderek arttığını son rakamlardan biliyoruz. Nitekim geçtiğimiz sene Yaza Veda partisi ile ağırladığımız Nina, Nisan ayında kıdemli yazılım mühendisi Jon, Avrupa sorumlusu Omid’den sonra en sonunda Foursquare’in kurucusu Dennis Crowley de İstanbul’daydı. Kendisi aslen tatil amaçlı burada olsa da Amerika’dan sonra en çok check-in yapılan ülkeyi yakından tanımak istemesinin de bunda büyük bir paya sahip olduğu belli oluyordu.

Dennis’in geleceğinden ekip olarak da bizim de son dakikada haberimiz oldu, kendisine buluşabileceğimiz 2-3 mekan önerdik, o da fotoğraflarından Peranostra’yı seçti. Özellikle büyük bir organizasyon istemedi, herkesin geçerken uğrayıp bir merhaba diyebileceği daha rahat bir ortam olmasını tercih etti. Mekana vardığımda masasında sadece 2 kişi vardı ama kısa sürede bu sayı 20-30’u buldu, katılanlar arasında farklı profilden bir çok insan vardı; önde gelen ajansların çalışanların dışında kendi start-up’ını kurmak isteyenler, Amerika’dan buraya gelip start-up kuranlar, sadece kullanıcı olanlar etkinliğe katıldı ve tabii Foursquare Türkiye’yi temsilen biz de 7 kişiyle oradaydık.

1 saat sürmesi beklenen ama güzel sohbetin de etkisiyle 2 saatten fazla süren etkinlikte Dennis’in Türkiye ile ilgili soruları ilginçti. Türkiye’deki teknoloji ortamını, start-up’ları, yatırım imkanlarını, akıllı telefon kullanımını ve büyük markaları sordu. Bu tarz buluşmaların düzenli olarak yapılması gerektiğini New York’ta teknoloji ortamının Silikon Vadisi’ne göre çok geride olmasına rağmen son yıllarda Tumblr, Foursquare gibi firmaların burada ofis açarak ortamı hareketlendirdiğini ve İstanbul’un da benzer şekilde bu ortamı oluşturması gerektiğini bahsetti. Biz de genel olarak E-Tohum, Webrazzi gibi etkinliklerden, Türkiye’de yatırımcılığın henüz başlangıç seviyesinde olduğundan ve devletin yatırımcılığı teşvik etme isteğinden bahsettik. Dennis İstanbul’dan çok etkilendiğini ve mekanlara gittiği zaman check-in sayılarını gördüğünde oldukça şaşırdığını söyledi ve tüm herkese Foursquare’in var olmasını sağladığı için ayrıca teşekkür etti.

Dennis’e Foursquare’in geleceği ve satmayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda, “Foursquare’in henüz kullanmadığımız çok büyük bir potansiyeli var ve bu potansiyeli açığa çıkarmadan, bununla bir şeyler yapmadan satmanın doğru olmayacağını düşünüyorum” dedi. Ayrıca birkaç ay içinde yaratıcı özelliklerin bulunduğu yeni bir sürüm çıkaracaklarından da bahsetti. Kendisi her türlü görüşü ve öneriyi son derece ciddiye aldı ve cebinden çıkardığı küçük not defterine bazılarını kaydetti, her zaman Foursquare’i daha iyi yapacak önerilere ve eleştirilere de açık olduğunu belirtti. Foursquare’in İstanbul’da bir ofis açıp açmayı düşünmediği de ayrı bir merak konusuydu; Dennis şimdilik Omid’in tüm Avrupa’ya baktığını ancak bir ofis daha açmak istediklerinde bunun neresi olacağına henüz karar vermediklerini ifade etti.

Popüler konulardan biri de Gezi olaylarıydı, etkinliğe katılanlardan biri kendisine gaz maskesi hediye etti. Olaylar sırasında sosyal medyanın öneminin arttığından ve özellikle insanların birbirlerinin nerede olduğunu Foursquare’den takip ettiğini anlattık. Güzel bir fikir olarak da protestolar sırasında Foursquare etkinliği açılabileceği ve insanların bu etkinliğe katılabileceği konuşuldu.

Etkinliğin sonuna geldiğimizde Dennis’e İstanbul’u hatırlaması için kız kulesı temalı bir kahve mug’ı hediye ettik ve bir hatıra fotoğrafı çektirdik.

Ata İsmet Özçelik

1979 İstanbul doğumlu, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu olduktan sonra bankacılık, danışmanlık gibi sektörlerde çalıştı. Internet ve sosyal medya ile fazlasıyla ilgili aynı zamanda sinema tutkunu. Foursquare'de SU Level2.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.