Foursquare işletmelerden ücret almayı planlıyor

Foursquare dünya çapındaki bilinirliliğine rağmen büyük bir gelir problemine sahip. 10 milyondan fazla kullanıcısı ve 600 milyon dolardan fazla değerine karşın şirket beklenen düzeyde para kazanmaya tam olarak başlayamadı.

New York Post’un haberine göre, şirket bu açığı kapatmak için 500.000’den fazla kayıtlı işletmeciden şu anda bedava olan hizmetler için ücret almaya başlayacak. Foursquare’in kurucularından Naveen Selvadurai’in New York Post’a yaptığı açıklamada şu ana kadar 50 milyon dolarlık yatırım yaparak işletmeler ve kullanıcılar için “dinamik bir platform” oluşturduklarını söylüyor. Ayrıca günümüzde Foursquare ve diğer geliştiricilerin katkısıyla birçok uygulamanın kullanıcılara sunulduğu belirtiliyor.

Foursquare medya sorumlusu Erin Gleason ise gelecek planlarını şöyle açıkladı:

“İşletmeler için geliştirilen uygulamalar şu anda kendinize ait mekanları kontrol etme ve kampanyaları yönetme olanağı sağlamakta. Şu anda tüm uygulamalar ücretsiz ve sahip olduğumuz verilerin ne kadar değerli olduğu çok açık. Bu yüzden ileride daha da güçlendiğimizde bu potansiyeli paraya çevirmeyi düşünüyoruz”

Selvadurai işletmelerden ne zaman ücret alınmaya başlanacağını söylemedi ve

“Şu anda odaklandığımız nokta kullanıcı ve işletme temelimizi olabildiğince geliştirmek ve zenginleştirmek”

diyerek yakın dönem stratejilerini açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.