Skip to main content

Fotoğraflarınızı herkesle veya sadece Swarm’daki arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz

Kullanıcılar check-in yaparken fotoğrafları herkese açık olarak yüklediklerinde, Swarm ve Foursquare mekan sayfalarında herkes tarafından görüntülenebiliyor. Bu durum birçok sorunu beraberinde getirdiği gibi, hesabınızın güvenliği ve fotoğraf yükleme yetkinizin iptal edilmesine neden olabileceğini biliyor muydunuz?

Örneğin mekanın görünmediği, sadece yüzünüzün göründüğü bir fotoğrafı mekana yüklememeniz gerekiyor. Çünkü mekanların veya ürünlerin görünmediği fotoğraflar diğer kullanıcılar tarafından ilgisiz olarak raporlandığında sistemden siliniyor. Yüklediğiniz fotoğrafların bir yedeği yoksa,  hem fotoğraflarınızı kaybetmiş oluyorsunuz hem de bunu sürekli devam ettirdiğinizde ise kullanıcılar tarafından “Bu kullanıcı uygunsuz veya kaba içerik gönderiyor.” olarak raporlanıyor ve Foursquare/Swarm’a fotoğraf yükleme yetkinizi tamamen keybediyorsunuz.

Check-in yaparken fotoğrafınızı herkesle veya Swarm arkadaşlarınızla paylaşmak 

Check-in yaparken fotoğrafınızı seçtikten sonraki önizleme ekranının altında iki farklı seçenek bulunuyor. “Bu fotoğrafı herhangi birinin görmesine izin ver” seçeneğini açık tutarsanız fotoğrafınız herkes tarafından görüntülenebiliyor. Bu seçeneği kapattığınızda ise fotoğrafınız sadece Swarm arkadaşlarınız tarafından görüntülenebiliyor.

Fotoğrafları yüklerken en son hangi ayarı kullandıysanız bir sonraki fotoğraf yükleme ekranında bu ayarın kalıcı olarak devam ettiğini göreceksiniz.

Etiket eklediğiniz fotoğrafları herkese açık olarak paylaşamadığınızı ve bu seçeneğinin devre dışı kaldığını da hatırlatmak istiyoruz.

Önceden yüklediğiniz fotoğrafınızı herkesle veya Swarm arkadaşlarınızla paylaşmak 

Uygulamadaki profil sekmesine dokunun. Ardından fotoğraflar bölümüne giriş yapın ve görüntülemek istediğiniz fotoğrafa dokunun. Ekranın sağ üst tarafındaki seçenek kırmızı ise fotoğrafınız Foursquare ve Swarm’da herkese açık anlamına gelir. Bu seçenek sarı ise fotoğrafınız sadece Swarm arkadaşlarınıza açık demektir.

Hangi durumlarda herkese açık fotoğraflar silinir?

  • Selfie (Fotoğrafta mekan veya ürün görüntüsü bulunmuyorsa)
  • Bulanık veya düşük kalite
  • Reklam veya tanıtım (Mekandan bağımsız)
  • İlgisiz (Karikatür, farklı mekana ait fotoğraf vb.)
  • Çıplaklık
  • Nefret ya da şiddet
  • Yasa dışı etkinlik

Herkese açık özel fotoğraflarınızın silinmemesi veya Foursquare/Swarm’a fotoğraf yükleme yetkinizin iptal edilmemesi için önceden yüklediğiniz fotoğraflarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ediyor, güvenliğiniz açısından özel fotoğraflarınızı herkesle paylaşmamanızı öneriyoruz.

Hakan Tozcan

Foursquare Türkiye'nin kurucusu ve editörüdür. SU3 özel kullanıcı yetkisine sahiptir. Olasılıklarla arası iyi olduğu için genelde ayrıntılarla boğuşur. Bir işi eğlenceli hale getirmeden yapmaz. Takip etmek için: Twitter | Foursquare

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir