Foursquare’de basit güvenlik ayarları
Foursquare’de hiç olmadık insanlar sizin telefonunuzu mu buluyor? İnsanların sizi mekanlarda check-in yapmış halde görmesini mi istemiyorsunuz? Foursquare’de Twitter ve Facebook’unuzu paylaştınız diye arkadaş olmak isteyenler mi arttı? Foursquare üzerinden e-posta adresinize aşk mektupları mı gelmeye başladı? Güvenlik ayarlarınızı güncelleyerek bunların hepsine engel olabilirsiniz.
Gerek Foursquare.com sitesinden, gerekse Foursquare mobil uygulamalarından 8 adımda özel bilgilerinizi 3.şahıslarla paylaşmayı engelleyip güvenliğinizi artırabilirsiniz.

1- Foursquare’e kaydettiğiniz telefon numaranızı mobil uygulama profil sayfasında paylaşır.
2- Foursquare’e kaydolduğunuz eposta adresinizi mobil uygulama profil sayfasında paylaşır.
3- Hem Foursquare.com profil sayfasında, hem de mobil uygulama profilinde Twitter hesabınızı paylaşır.
4- Hem Foursquare.com profil sayfasında, hem de mobil uygulama profilinde Facebook hesabınızı paylaşır.
5- Mobil uygulamalardaki mekan sayfalarında o an kimlerin check-in yaptığı listesinde görüntülenirsiniz.
6- Sizi mekan sayfalarında herkese görünür kılacak olan “Mayor”lük kazanmayı kapatabilirsiniz.
7- Arkadaşlarınızla birlikte check-in yaptığınızda, sizin adınızı Twitter ya da Facebook’ta paylaşmalarını engelleyebilirsiniz.
8- Mekan yöneticileri, mekanlarına check-in yaptığınızda ya da en iyi müşterileri olduğunuzda sizden haberdar olup olamamaları sizin elinizde.
Benzer Konular


Türkiye'deki Foursquare kullanımını arttırmaya yönelik hayranları tarafından kurulan bir platformdur. Amacımız güncel haberleri kullanıcılara ulaştırmak, Foursquare'deki mekan bilgilerini güncelleyerek gereksiz karmaşadan uzak tutmak ve daha eğlenceli, kullanışlı bir hale getirmektir. » 



foursquare tı tlf ındırdıgım halde facebook adresımde yer konumu yapamıyorum özellıkle facebook cıkmıyo nedenını ogrene bılırmıyım nokıa n8 cıhazım
Bu özelliğin aktif olabilmesi için Foursquare.com adresinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapıp, Foursquare hesabınızı, Facebook hesabınız ile hale getirmeniz gerekiyor.
Gerekli adımları şu yazımızdan bulabilirsiniz.
http://foursquareturkiye.com/2011/01/25/foursquare-hesabinizi-twitter-ve-facebook-hesaplarinizla-nasil-baglayabilirsiniz/
arkadaşlık isteği nası geri alınır yada nası engellenir?
Gönderilen arkadaşlık istekleri şu an için ne yazıkki geri alınamıyor. Kişinin isteği görüp onaylaması yada reddetmesi gerekiyor.
peki bir arkadaş nasıl siliniyor?
http://youtu.be/W2abGntLXz4 adresindeki hazırladığımız videoyu izleyerek, istemediğiniz kullanıcı veya arkadaşlarınızı nasıl sileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Arkadas ekeleymiorum gunde 3-5 tane ekledkten snra arkadas ekleme hatasi veriyor network hatasi fln dior ama sebebi cok kisi ekledgmden mi 90 arkdsm var cok ta deil ama
arkadaş ekleyemıyorum hata verıyor ,bir de arkadaslarımın facebook ve twıtter lınklerıne bastıgımda uygulama dakı facebook a deılde tarayıcıdan acıyor
foursquare de telefonum üzerinden yaptığım bir check ine arkadaşımdan gelen bir yorum üzerine cevap vermeye çalıştım.add comment kısmından yorum eklemeye çalışıyorum ama ne denediysem de olmuyor.ne bilgisayardan ne de telefon üzerinden :/ ne yapmalıyım ?
ek olarak az önce denedim ki hiç bir arkadaşımın check inine yorum yapamıyorum.sanki o bölüm açık değil yada izin yok gibi görünüyor.ayarlarını kontrol ettim ama hiçbirşey bulamadım :/
Merhaba, lütfen kullandığınız işletim sistemini tam olarak yazabilir misiniz? Windows XP, Vista, 7 vb. gibi? Teşekkürler
neden hesabımda herhangi bir değişiklik yapamıyorum,yapsam dahi kaydetmiyor ve sayfayı yenilediğimde yine eski haline dönüyor.bir diğer konuda arkadaşlarıma yazdıklarımı neden silemiyorum.
hesabımı silmeme dahi müsade edilmiyor.eksik bir programmı var?
Merhaba, lütfen kullandığınız işletim sistemini tam olarak yazabilir misiniz? Windows XP, Vista, 7 vb. gibi? Ayrıca hangi tarayıcıyı (browser) kullanıyorsunuz? Internet Explorer, Chrome, Firefox? Teşekkürler
ben windows 7 home premium kullanıyorum.
acil cevap alabilirsem mutlu olurum
ayrıca browser olarak explorer ve mozilla firefox kullanıyorum her ikisindede aynı sorunu yaşıyorum.bu diğer vista olan bilgisayarım içinde geçerli
sizden yanıt alamadım?
Bu durum sistemde oluşan genel bir sorunmuş. Problemin şu anda düzelmiş olması gerekiyor. Lütfen tekrar deneyebilir misiniz?
iphone4 kullanıyorum, foursquare de herhangi bir arkadaşımın bildirimlerimi görmesini engelleyebiliyor muyum? engelleyebiliyorsam nereden yapabiliyorum? bilgi verebilir msnz?
Arkadaşlarınızın bildirimlerinizi görmelerini engelleyemiyorsunuz. Bu yüzden samimi arkadaşlarınızın dışındaki kişileri arkadaş listenize kimseyi dahil etmemenizi öneriyoruz.
Herkesin beni görüp eklemesini istemiyorum , istediğim kişileri ben zaten ekliyorum. Eklenmeyi nereden kapatabilirim ?
Kullanıcılar sizden izinsiz sizi kendi arkadaş listelerine ekleyemezler. Öncelikle size arkadaşlık daveti gönderirler ve sizin onayınızla birlikte kendi listelerine ekleyebilirler. Şu an için maalesef profilinizden arkadaşlık davetlerini kapatamıyorsunuz.
HTC Desire kullanıyorum bir mekanda 100 kişide online olsa maksimum 30 kişiyi gösteriyor diğer online kişileri nasıl görebilirim?
Bahsettiğiniz konu için iki farklı durum olabilir. Birincisi güvenlik ayarlarından check-in yapılan yerde profilinin görüntülenmesini istemeyen kişiler toplam sayı içerisinde görünürler ama profilleri görüntülenmez, mekanda bulunanların listesine baktığınızda en altta ”plus X person” yazar, ikincisi ise foursquare’in android işletim sistemi versiyonundaki eksikliklerden kaynaklı olabilir. Tüm platformlardaki uygulamalar sürekli güncelleniyor ve geliştiriliyor, en güncel versiyona sahip olup olmadığınızı kontrol etmeniz, yeni özelliklere ve güncellemelere sahip olmanız açısından önem taşıyor.
Bahsettiğiniz konu için iki farklı durum olabilir. Birincisi; check-in yapılan yerde profilinin görüntülenmesini istemeyen kullanıcılar toplam sayı içerisinde görünürler ama profilleri görüntülenmez, mekanda bulunanların listesine baktığınızda en altta ”plus x person” yazar, ikincisi ise foursquare’in android işletim sistemi versiyonundaki eksikliklerden kaynaklı olabilir. Tüm platformlardaki uygulamalar sürekli güncelleniyor ve geliştiriliyor, en güncel versiyona sahip olup olmadığınızı kontrol etmeniz, yeni özelliklere ve güncellemelere sahip olmanız açısından önem taşıyor.
biri beni ekledi ok ledim ama arkadas lıstemde gozukmuyo ve onun profılıne gırınce error veriyo….
Listenizde görünmüyorsa ekleme işlemi gerçekleşmemiştir, güvenliğiniz için tanımadığınız kişileri listenize eklememenizi öneriyoruz.
Merhaba. Mekanlarda yapmış olduğum check-in ler arkadaşlarımın telefonlarına bildirim olarak gitmesini istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler.
Yapmış olduğunuz check-in’lerin görüntülenmesini istemiyorsanız “off-the grid” check-in yapabilirsiniz. Örneğin iPhone için check-in yaparken ekranda facebook ve twitter simgelerinin dışında bir kilit ikonu vardır, onu sağa çektiğinizde check-in’iniz arkadaşlarınız tarafından görüntülenemez, yine Android işletim sistemli telefonlarda check-in ekranında “Share with friends?” kısmını “No” olarak işaretleyebilirsiniz. Ancak bu şekilde yapmış olduğunuz check-in’lerin mayor olmak için sayılmadığını da hatırlatmak isteriz.
Daha önceden arkadaslarımın bildirimleri ekranıma geliyordu iki günden beri bildirimler ekranıma gelmiyor. bunu nasıl düzeltebilirim ?
Kullandığınızın cihazın modeline göre değişmekle beraber, foursquare uygulamasının “Settings” bölümü içerisinde “Notification Settings” kısmından ayarlarınızı kontrol edebilir misiniz?
orda nereyi tıklamamız veya kaldırmamız lazım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Foursquare üyeliğini iptal etme gibi bir şey söz konusu mu ben kapatmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bulamadım.
https://foursquare.com/delete_me linkini kullanarak foursquare üyeliğinizi silebilirsiniz.
iPhone 4 kullanıyorum bı arkadasımı yanlışlıkla unfriend yaptım yer bildirimlerimi göremiyor geri nasıl duzelte bilirim ?
Telefon uygulamasında en alt sol kısımda isminizin yazdığı bölüme giderek, sağ üst kısımdan arkadaş ekleme butonu vasıtasıyla arkadaşınızın ismini aratarak ekleyebilirsiniz, bu şekilde ekleme yapmakta sorun yaşarsanız, bilgisayarınızın internet tarayıcısından http://www.foursquare.com adresine giderek giriş yapıp üstteki arama bölümü vasıtasıyla arkadaşınızın ismini aratarak kendisini yeniden ekleyebilirsiniz. Yalnız web arayüzünde arama yaparken ilk olarak mekanlar listelenecektir, sağ kısımda People linkine tıkladığınızda kişileri görebilirsiniz.
Merhaba , arkadaşlarımın yaptığı check in ler 1 haftadır (BlackBerry)ana ekrana gelmiyor , ayarlardan kontrol etmeme rağmen aynı sorunu yaşıyorum
Merhaba, Blackberry’de bildirimleri alabilmek için programın arka planda açık olması gerekiyor, kontrol edebilir misiniz?
programın arka planda çalışıp çalışmadıgını nasıl ögrenebiliriz aynı dert bendede var çünkü hiç bir check in ekranımda belirmiyor
BB ikonu olan tuşu birkaç saniye basılı tuttuğunuzda arka planda çalışan uygulamalar ekrana gelecektir, bunlardan 5 tanesi (telefon, bbm, mesajlar, tarayıcı ve ana ekran) sistemsel olarak sürekli açıktır.
merhaba
facebook gibi bir kişinin beni chek in yaptığım yerlerde görmemei engeleme şansım varmı?
Merhaba,
Check-in’leriniz Facebook veya Twitter’a otomatik olarak paylaşılmıyor. Eğer siz check-in’lerinizi bu platformlarda paylaşmazsanız Facebook’taki arkadaşlarınızv veya Twitter’daki takipçileriniz check-in’lerinizi göremez.
bir arkadaşımı yanlışlıkla engelledim ve nasıl yaptım onu bile bilmiyorum…şimdi de düzeltemiyorum…bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Merhaba, engelledim dediğiniz arkadaşınızın daha önce listenizde olan bir arkadaşınız olduğunu varsayarak; eğer bu kişi hala listenizdeyse (bu durumda muhtemelen sadece ondan gelen bildirimleri kapatmışsınızdır) arkadaş listenize gidip kendisini bulup profil bilgilerinin yer aldığı ekranda sağ üst kısımda yer alan dişli ikonuna dokunarak açılan ekrandan bildirimlerini aktif hale getirebilirsiniz. Eğer listenizden sildiyseniz ismiyle aratıp kendisini yeniden ekleyebilirsiniz. Ayarlarla ilgili vermiş olduğum adımlar iPhone içindir, farklı bir cihaz kullanıyor veya yukarıdaki açıklamalarla sorununuzu çözemiyorsanız tekrar yardımcı olabiliriz.
mrhblar bısey sorucam ben kurulum yaparken gırdgm maıl adresını ve numramı nasıl degıstırebılırım bunu nasıl yapabılırım yardımcı olursanız cok sevınırım
Merhaba, e-posta ve telefon numarası bilgilerinizi telefonunuzda foursquare uygulamasının Settings menüsünden Account settings -> Your Profile adımlarını takip ederek veya web üzerinden https://foursquare.com/settings/ adresine giderek değiştirebilirsiniz.
Merhaba, telefonuma (5800 XpressMusic) yüklediğim Foursquare’la önceki internet ayarlarımla bağlanabilip yerleri görebiliyordum. Fakat birden girmemeye başladı, hangi internet ayarlını (Wap, WAP, TCELL-INTERNET) denesem bağlanmıyor hatta W-LAN üzerinden bile. Acaba kullandığınız internet ayarlarınızı paylaşabilir misiniz? Ben de ona göre ayarlayayım. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, bağlantı için kullandığımız özel bir ayar yok, operatörlerin veya kullandığımız Wi-fi ağının sağlamış olduğu otomatik ayarlarla uygulamayı kullanıyoruz. Başka uygulamaları da çalıştıramıyor veya internete giremiyorsanız kullanmış olduğunuz şebekenin internet ayarlarını yeniden istemeyi veya foursquare uygulamasını kaldırıp yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.
Merhaba;
foursqure e telefondan girince rehberime kaydettigim ama karsılıklı tanısmadıgımız biri icin 1 of your phone contacts are on foursquare add them die bildirim cıktı?
bu neye göre cıkmaktadır? ben bu sekilde cıkmasını istemiyorum kendi 4squaremın napmam gerekiyor?
Merhaba, bildiğimiz kadarıyla bununla ilgili herhangi bir ayar yok, eklemek istemediğiniz kişiler için bu tip bildirimler aldığınızda ignore edebilirsiniz.
Ya silinen kisileri tekrardan ekleyemiyorum neden??
Merhaba, silinen kişileri yeniden eklediğinizde yine karşı tarafın onaylaması gerekiyor, bazen onay verildikten sonra daha önceden silip yeniden eklediğiniz kişinin listenize eklenmesi için uygulamayı tamamen kapatarak yeniden açmanız gerekebilir.
Merhabalar arkadaşlarımla aynı mekanda düştüğümüz check inler w/ olarak göstermemekte onu nasıl sağlayabilirim?
Merhaba, foursquare twitter bağlantısını yapıp, check-in’inizi twitter’da paylaşırsanız istediğiniz mesaj twitter hesabınızda görülür.
Evet dediğinizi daha önceden de denemiştim ama yine yine ve yine olmuyor :(
O zaman web arayüzünden https://foursquare.com/settings/privacy adresine gidip Location Information bölümündeki üçüncü seçeneğin işaretli olup olmadığını kontrol edebilir misiniz? Aynı şekilde arkadaş(lar)ınızın da hesabında da bu seçeneğin aynı şekilde ayarlanmış olması gerekiyor.